Voorwaarden

Voorwaarden Sloepverzekering

Een sloep bezitten staat voor genieten, ongeacht het type. Dat moet natuurlijk goed verzekerd worden met goede voorwaarden. Met onze sloepverzekering is dat geen enkel probleem. Die houdt niet alleen rekening met het type boot, maar ook met de wensen van de eigenaar. U mag maatwerk van hoge kwaliteit verwachten, tegen een scherpe premie.

Uw sloep is verzekerd in het vaargebied dat u kiest. De verzekering is geldig in dit gebied, niet alleen in het water maar ook als de sloep uit het water gehaald wordt of te water wordt gelaten.

Eigen Risico

U heeft bij WA schade geen eigen risico, alleen bij Casco schade:

Standaard eigen risico

Ligplaats Nederland
Sloep tot € 50.000,-  Geen eigen risico
Sloep van € 50.000,- tot € 100.000,- € 75,- eigen risico
 
Ligplaats Europa
Boten tot € 100.000,- € 1.000,- eigen risico

U kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Dit geeft recht op premiekorting.

Ongevallenverzekering

De opvarenden zijn verzekerd als zij overlijden of blijvend invalide raken door een ongeval aan boord van uw sloep. Dit geldt ook als u aan boord en van boord gaat.

Rechtsbijstand

Is de tegenpartij aansprakelijk voor uw schade? Of heeft u een geschil met een reparateur over een schade? Dan zorgt de maatschappij voor juridische hulp. Alles wordt geregeld met de andere partij. Zo maken wij het u gemakkelijk.

Wilt u meer weten over de voorwaarden en preventie van de sloepverzekering klik hier.

Verzekeringskaart sloep
Voorwaarden Sloep

Wilt u meer weten over de no-claim korting klik hier.

Voorwaarden ligplaats

Uw sloep is verzekerd wanneer er een ligplaats in een bewaakte jachthaven (met havenmeester) aanwezig is. Anders moet uw sloep een ligplaats hebben op minimaal 15 meter van de openbare weg, of op een afgesloten terrein of ruimte staan. Ook een ligplaats in het water voor uw woonhuis is toegestaan wanneer de sloep direct voor uw huis ligt.

Voorwaarden grote steden (Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam)

Als uw sloep in de “grachten” van één van bovenstaande steden ligt is alleen WA-dekking mogelijk.  Een uitgebreide dekking is alleen mogelijk wanneer de sloep in een bewaakte jachthaven ligt, op een afgesloten terrein of ruimte staat.

Particuliere verhuur is mogelijk tot een verzekerde waarde tot € 50.000,-

We hebben geen mogelijkheden voor sloepen die gemaakt zijn van Ferro cement, koolstof, carbon of composiet. Aluminium visboten, zoals Lund, Smokerscraft en Predatorcraft kunnen we helaas niet verzekeren.