Voorwaarden

Voorwaarden Sloepverzekering

Een sloep bezitten staat voor genieten, ongeacht het type. Dat moet natuurlijk goed verzekerd worden met goede voorwaarden. Met onze sloepverzekering is dat geen enkel probleem. Die houdt niet alleen rekening met het type boot, maar ook met de wensen van de eigenaar. U mag maatwerk van hoge kwaliteit verwachten, tegen een scherpe premie.

Uw sloep is verzekerd in het vaargebied dat u kiest. De verzekering is geldig in dit gebied, niet alleen in het water maar ook als de sloep uit het water gehaald wordt of te water wordt gelaten.

Vaargebied Nederland

  • Alle Nederlandse rivieren en meren
  • Op zee tot 5 zeemijlen uit de Nederlandse kust

Wilt u dekking in Europa, kies dan voor onze bootverzekering

Eigen Risico

Standaard geldt een eigen risico van €125,- per gebeurtenis, dit is niet van toepassing bij WA schade of telecommunicatiekosten.

Boottrailer

U kunt uw boottrailer meeverzekeren. Dan is de trailer verzekerd voor plotselinge en onvoorziene beschadiging of verlies door elk onverwacht van buiten afkomend onheil, ook als gevolg van eigen gebrek. De vergoeding is maximaal de dagwaarde van de boottrailer.

Ongevallenverzekering

U bent verzekerd voor blijvende invaliditeit en overlijden door een ongeval van u en andere personen aan boord van uw sloep. Dit geldt ook als u aan boord en van boord gaat.

U bent ook verzekerd voor een ongeval van u tijdens een recreatief verblijf aan boord van een andere boot.

Wilt u meer weten over de voorwaarden en preventie van de sloepverzekering klik hier.

Voorwaarden sloepverzekering

Wilt u meer weten over de no-claim korting klik hier.

Voorwaarden ligplaats

Uw sloep is verzekerd wanneer er een ligplaats in een bewaakte jachthaven (met havenmeester) aanwezig is. Anders moet uw sloep een ligplaats hebben op minimaal 15 meter van de openbare weg, of op een afgesloten terrein of ruimte staan. Ook een ligplaats in het water voor uw woonhuis is toegestaan wanneer de sloep direct voor uw huis ligt.

Voorwaarden grote steden (Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Haarlem en Rotterdam)

Als uw sloep in de “grachten” van één van bovenstaande steden ligt is alleen WA-dekking mogelijk.  Een uitgebreide dekking is alleen mogelijk wanneer de sloep in een bewaakte jachthaven ligt, op een afgesloten terrein of ruimte staat.

Voor de sloep met een binnenboordmotor geldt een uitzondering. Wanneer deze beschikken over een VBV-goedgekeurd Categorie 3 Track&Trace-systeem met doormelding aan een gecertificeerde particuliere alarmcentrale, is een uitgebreide dekking mogelijk. Informatie over de slotenlijst vindt u hier: Slotenlijst sloep.