Voorwaarden

Voorwaarden Sloepverzekering

Het bezitten van een sloep staat gelijk aan genieten, ongeacht het type. Om dit plezier optimaal te beschermen, bieden wij een sloepverzekering met uitstekende voorwaarden. Onze verzekering houdt niet alleen rekening met het type boot, maar ook met de specifieke wensen van de eigenaar. Maatwerk van hoge kwaliteit staat centraal, en dit alles tegen een scherpe premie.

Naast een uitgebreide dekking en heldere voorwaarden, kunt u zelf ook proactief bijdragen aan het voorkomen van schade en diefstal. Onze tip: neem kennis van de preventiemaatregelen voor inzicht en duidelijkheid.
Uw sloep is verzekerd in het vaargebied dat u kiest. De verzekering geldt niet alleen in het water maar ook wanneer de sloep uit het water wordt gehaald of te water wordt gelaten.

Eigen Risico

Bij WA-schade is er geen eigen risico. Bij Casco schade geldt het volgende standaard eigen risico:

Standaard eigen risico

Ligplaats Nederland
Sloep tot € 50.000,-  Geen eigen risico
Sloep van € 50.000,- tot € 100.000,- € 75,- eigen risico
 
Ligplaats Europa
Boten tot € 100.000,- € 1.000,- eigen risico

 

U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico, wat recht geeft op premiekorting.

Ongevallenverzekering

Opvarenden zijn verzekerd in geval van overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval aan boord van uw sloep. Dit geldt ook wanneer u aan boord gaat of van boord komt.

Rechtsbijstand

Is de tegenpartij aansprakelijk voor uw schade? Of heeft u een geschil met een reparateur over een schade? Dan zorgt de maatschappij voor juridische hulp. Alles wordt geregeld met de andere partij. Moeilijkheden worden op deze manier gemakkelijk.

Verzekeringskaart sloep
Voorwaarden Sloep

Voorwaarden ligplaats

Uw sloep is verzekerd wanneer deze een ligplaats heeft in een bewaakte jachthaven (met havenmeester). Als dit niet het geval is, moet uw sloep minimaal 15 meter van de openbare weg liggen, op een afgesloten terrein, of in het water voor uw woonhuis liggen.

Voorwaarden grote steden (Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam)

Als uw sloep in de “grachten” van een van bovenstaande steden ligt, is alleen WA-dekking mogelijk. Een uitgebreide dekking is alleen mogelijk wanneer de sloep in een bewaakte jachthaven ligt, op een afgesloten terrein, of ruimte staat.

Helaas kunnen we geen verzekering bieden voor sloepen gemaakt van Ferro cement, koolstof, carbon of composiet. Ook aluminium visboten, zoals Lund, Smokerscraft en Predatorcraft, kunnen we helaas niet verzekeren.

Gerelateerd: Hoe werkt no-claimkorting sloepverzekering