Casco

Casco dekking Sloepverzekering Unigarant

Met de Watersportverzekering Basis Casco van Unigarant ben je op twee belangrijke fronten gedekt:

1. Wettelijke Aansprakelijkheid (WA): Deze dekking beschermt je tegen schade die je met je boot veroorzaakt bij anderen, zoals aanvaringen met andere vaartuigen of schade aan eigendommen van derden.

2. Schade aan je eigen boot: De Basis Casco dekking vergoedt schade aan je boot veroorzaakt door verschillende oorzaken, waaronder:

  • Brand, storm, bliksem en ontploffing: Als je boot beschadigd raakt door een van deze gebeurtenissen, ontvang je een vergoeding.
  • Diefstal: In het geval van diefstal van je boot, ben je gedekt.
  • Aanvaringen: Schade door een aanvaring met een ander vaartuig wordt eveneens vergoed.

De beperkte Casco verzekering biedt een prima dekking en stelt je in staat om zorgeloos van je boot te genieten. Bovendien profiteer je van no-claimkorting tot wel 40% en ontvang je 10% korting op beveiligingsspullen voor je boot.

Aftrek nieuw voor oud:

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je als klant een deel van de kosten zelf moet dragen, bijvoorbeeld bij de reparatie van je boot. Dit wordt ‘aftrek nieuw voor oud’ genoemd. Als de boot meer waard wordt door de reparatie, betaal je als klant ook een deel van de kosten. Bij diefstal of total loss wordt de dagwaarde van de boot vergoed met aftrek van de restwaarde.

Uitgebreid Casco

Bij de Uitgebreid Casco dekking van Unigarant worden de volledige reparatiekosten van de sloep vergoed, zonder aftrek nieuw voor oud, zoals bij de Basis Casco dekking.

In het geval van diefstal of total loss wordt in de eerste drie jaar na aanschaf de aanschafwaarde van de boot vergoed, mits de boot gekocht is bij een bij de KvK ingeschreven bedrijf. Na deze periode wordt de dagwaarde van de boot vergoed met aftrek van de restwaarde.

Inboedel

Zowel bij de Basis Casco als de Uitgebreid Casco dekking is de inboedel gratis voor:

Basis Casco 20% van het verzekerde bedrag
Uitgebreid Casco 40% van het verzekerde bedrag

 

De vergoeding wordt bepaald aan de hand van de nieuwwaarde. Indien de waarde van de inboedel voor het schadegeval minder dan 40% van de nieuwwaarde bedraagt, zal de verzekeraar de dagwaarde vergoeden. Bij beschadiging worden de herstelkosten vergoed. De vergoeding voor de gratis inboedeldekking is echter nooit hoger dan het verzekerde percentage zoals eerder vermeld en voor sommige voorwerpen zoals sieraden of computerapparatuur is een maximum verzekerd bedrag ingesteld.

Het is daarbij ook mogelijk om inboedel extra te verzekeren. Zie voor meer informatie de verzekeringskaart Unigarant.

Vergoeding Inboedel Sloep

De spullen moeten opgeborgen zijn in een goed afgesloten ruimte op de boot. Ze zijn niet verzekerd als ze opgeborgen zijn onder een dekkleed of kuiptent. Diefstalgevoelige zaken die makkelijk te demonteren of verplaatsen zijn, moeten van boord zijn als de boot langere tijd niet vaart. Dit geldt niet voor momenten van tijdelijk aanmeren. Als je de sloep hebt liggen in één van de grote steden zoals Amsterdam dan zijn de preventie eisen strenger.

De inhoud van deze website is zorgvuldig samengesteld en dient uitsluitend ter informatie. Er kunnen geen garanties worden verleend op basis van deze informatie. Voor de exacte bepalingen en voorwaarden van uw verzekering zijn de polis en polisvoorwaarden doorslaggevend.