De beste dekking

Dekking sloepverzekering

Of je nu een middagje gaat varen of van plan bent om met de boot op vakantie te gaan, je wilt de sloep goed verzekeren tegen de risico’s waar je mee te maken kan krijgen.

Er zijn drie basis dekkingen

Basis dekking sloepverzekering

Je kiest de dekking die bij jou past, je betaalt daardoor geen onnodige premie. De basisdekking bestaat uit Wettelijke Aansprakelijkheid, Bereddingskosten, opruimingskosten en bergingskosten. Hulpverlening is standaard meeverzekerd. Onder hulpverlening valt, telefonisch advies (max 5 x per jaar), vergoeding reparatiehulp (max 5 keer per jaar een uur) en sleepkosten (max. 1000,-).

Wettelijke aansprakelijkheid

Wettelijke aansprakelijkheid is de schade die je met je sloep aan een ander kan toebrengen. Het verzekerd bedrag is € 7.500.000,- per gebeurtenis.

WA Basis Casco

Hiermee ben je naast aansprakelijkheid en hulpverlening, brand en diefstal ook verzekerd tegen alle andere van buitenaf komende schade, zoals weersomstandigheden, aanvaringen enzovoort. Er kan een aftrek zijn voor nieuw voor oud. Bij diefstal of total loss wordt de dagwaarde vergoed met aftrek van de restwaarde.

WA Uitgebreid Casco

Bij Uitgebreid Casco wordt de volledige reparatie van de boot vergoed. Ook schade door eigen fouten en de gevolgen van een eigen gebrek van de sloep is gedekt. Tevens is je sloep ook verzekerd voor schades door:

 • overspanning of inductie
 • vorst
 • fabrieksfouten (eigen gebrek schades)
 • vandalisme

Daarnaast profiteert je van drie jaar gratis aanschafwaardegarantie. Je krijgt het aankoopbedrag vergoed als de boot wordt gestolen of total loss raakt in de eerste drie jaar op voorwaarde dat de boot is gekocht bij een bij de KvK ingeschreven bedrijf. Ook vindt er geen ‘aftrek nieuw voor oud’ plaats.

Uitbreidingen

Je kunt ook kiezen voor een ongevallendekking en/of voor een rechtsbijstand dekking. Wil je premie besparen? Je kunt ook kiezen voor een extra eigen risico.

Hulpverlening

Hulpverlening is standaard meeverzekerd. Een team van ervaren monteurs staan klaar om jou te helpen bij pech op het water. Pech in de eigen haven of op de eigen ligplaats is niet gedekt. Onderdelen alsmede brandstof en olie valt ook niet onder de dekking van pechhulp. Overleg altijd even met de alarmcentrale, het telefoonnummer voor als je pech met de sloep hebt: 088 299 38 82

 • Voordelen

  • Een ruime keus in vaargebieden
  • Aanvullende dekking pechhulp tijdens het watersportseizoen
  • No-claimkorting tot 40%
  • Gratis inboedel meeverzekeren
  • Keuze naast WA voor Basis Casco of Uitgebreid Casco
  • Unieke Taxatieregeling

Verzekeringskaart Sloepverzekering

De premie voor de sloepverzekering behoort tot de laagste premies van Nederland.
Doordat we ons gespecialiseerd hebben in sloepen kan jouw voordeel behoorlijk oplopen.

premie sloep

de Sloepverzekering De beste dekking